woensdag 6 oktober 2010

Brachial Beats Hamburg


‘Brachial Beats Hamburg’ is een Duits label. Een aantal jaar geleden volgde ik de duistere artiesten overal waar ze maar draaiden. Het bijzondere aan hen was dat ze een erg hechte groep artiesten waren. Het was altijd zij tegen de wereld.
Er werd verschillende soorten muziek gedraaid door hun. Variërend van Terror, Speedcore, Breakcore, Drum&Bass etc. De muziek kwam altijd voort uit een subcultuur. Weinig mensen kende hun nummers, wat het zo speciaal maakte om hen te horen draaien. Ze draaiden bijna alleen maar op illegale feesten. Deze vonden vaak plaats in ondergrondse bunkers die gebruikt werden in de oorlog. Ik ben toen in een bunker geweest in Hamburg tijdens het oudjaarsfeest. Het was een hele bizarre ervaring. De locatie was erg overweldigend. Onder een reusachtige fly-over had je een kleine parkeerplaats met een meterkastje. Toen we de deur openden van de meterkast, liepen we de smalle trap af. Onderaan de trap kon je verschillende kleine ruimtes in waar keiharde muziek werd gedraaid. Het is het meest bizarre feest wat ik ooit heb meegemaakt. Het gevoel dat niemand weet dat jij daar zit, is erg bijzonder.
Die groep zet zich erg af tegen de maatschappij. Muziek is alles wat er voor hun bestaat. Zij vechten dan ook altijd voor een plekje. Zij vinden de meest bizarre locaties om een aantal dagen te verblijven en te ‘knallen’. Daarna zoeken zij weer verder naar een nieuwe plek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten