donderdag 7 oktober 2010

Opnames Audiostudio


Afgelopen vrijdag ben ik samen met drie teamgenoten de opnamestudio in gedoken om een nummer op te nemen in opdracht van school. Een van onze teamleden speelt zelf in een band en heeft twee van zijn bandleden weten te strikken om een nummer voor ons te komen spelen. Het nummer dat wij hebben opgenomen is van de band ‘Kings of Leon’. Iedereen is wel bekend met het nummer ‘Use Somebody’.
De opname studio bestaat uit een control room en de opname ruimte. Meer dan een globale uitleg over het studiogebruik hebben wij niet gehad, dus het was nog een beetje puzzelen voor dat wij konden beginnen. Gelukkig had 3e jaars MEM student Lorenzo een paar uurtjes vrij om ons te begeleiden en het één en ander uit te leggen.
Ondanks de lange dag in een afgesloten ruimte heb ik het ontzettend leuk ervaren. Onze gitarist, Jeroen, en onze zangeres, Bibi,  hebben ontzettend veel talent en het was een prettige en goede samenwerking. Naast zang heeft Bibi op de basgitaar een stukje meegespeeld waardoor het nummer wat voller klinkt. Daarnaast heeft ons eigen teamlid, Bastiaan, ook nog zijn ding gedaan door een stukje op de piano mee te pingelen. Al met al is het nummer een compleet muziekstuk geworden. De laatste stap voordat het nummer op cd gebrand kan worden is het masteren. Met behulp van het programma Pro Tools kun je het nummer naar eigen wens nog aanpassen.
Ik ben ontzettend trots op mijn team en zeer tevreden over het eindresultaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten